Пенсионната възраст трябва да се вдигне на 72, защото емигрантите изоставиха родителите си ние да ги храним...

Пенсионната възраст на този етап може да не скача на 75 години, както спомена премиерът, но поне 72 са неизбежни.
Това коментира депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов, след около седмица разгорещени дискусии из социалните мрежи по темата.
"Факт е, че 2 милиона българи емигрираха и изоставиха родителите си тук. Не са ги завели в Германия или в Америка. Трябва останалите да ги храним. Това променя драстично съотношението между работещи и пенсионери. Така неизбежно става да се вдигне пенсионната възраст, за да се оправи това съотношение", обясни депутатът.
Не може 1 работещ да храни 1 пенсионер, както е приблизително сега. Минимумът, за да съществува изобщо системата е 2 работещи на 1 пенсионер. Ако емигрантите не бяха избягали, сега точно това щяхме да имаме 2:1.
Но те не са тук и в момента 1,07 работещи хранят 1 пенсионер. НОИ е във фактически фалит.
Няма друг начин, освен драстично да вдигнем пенсионната възраст и така да намалим броя на пенсионерите, добави известният също и като Лъчо Мозъка.
"Колежката Павлова също е права. Ако емигрантите започнат да пращат пари на НОИ, това ще позволи вдигане на пенсиите. Но иначе няма от къде", заключи специалистът по пенсионно дело, който иначе по образование е доктор.
При средна продължителност на живота 74 години, ако се пенсионираме на 72, ще имаме само 2 години заслужен отдих. Това все пак е по-добре от идеята за 75, лансирана преди дни от Бойко Борисов.

Т.Н.

63 коментара:

 1. Вдигнете заплатите и спрете да крадете,че да се завърнат емигрантите, продажници долни!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. А колко получава този господин ,стигнал до тези изводи ,
   Къде са паричките на тези хора ,които са си ги изработени зз или на тези които дори не могат да се зарадват на труда който са вложили!
   Баща ми почина на 66години и имаше 40години стаж зз съпругът ми също на 66 години се помина и той не се зарадва на пенсията си като нормалните хора ,работеше дори допълнително за да стигат парите,аз 33години учител,с висше образование и никаква пенсия къде са тези пари или трябва нещо да понамалите вашите така високи заплати или да се замислите и постъпвате ЧОВЕШКИ БЕЗ ДА ОБВИНЯВАТВ ТРУДОЛЮБИВЕТЕ ХОРА КОИТО ЕМИГРИРАТ НО И ИЗПРАЩАТ И ДАВАТ , ВНАСЯТ ДОСТАТЪЧНО ПАРИ ОТ ЧУЖБИНА!
   СТИГА КАРАХТЕ ХОРАТА И МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ Д се изселва ,а първо направете така че да ги задържите като оценявате достойно труда на работещите,а не на алчността , заграбените земи ,хотели ,заведения,ПРАВИЛНОСТТА НА ЗАКОНИТЕ И ЗАПЛАЩАНЕТО НА ТРУДА ЩЕ НАПЪЛНИ ХАЗНАТА ,НЕ ДЖОБОВЕТЕ НА ОТДЕЛНИ ХОРА!!!

   Изтриване
 2. спите ли спокойно като знаете, че пенсионерите се връзват на тия тъпотии, които измисляте? спите ли спокойно като ги предизвиквате и настройвате срещу други българия? явно да...

  ОтговорИзтриване
 3. Родителите на емигрантите са си изкарали пенсии преди много време, Вие храните циганите и толерирате раждаемостта на паразити като тях. А и емигрантите подпомагат родителите си. Пречат Ви хората градили пътищата и заводите на тази страна, които вие съсипвате.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ще хранят циганите, защото от 10 новородени 8 циганите и 2 българчета.

   Изтриване
 4. Това е безумие.С памперси ще работим.

  ОтговорИзтриване
 5. Всичко това е жаждата за нови кражби. Понеже не могат да се докопат до тези пари, измислят нови варианти за кражба. Ако емигрантите внасят пари в НОИ, ,кражбата им е сигурна. Не се връзвайте, всичко е лъжа. Никой нищо не може да направи. Само лаят, за да плашат. Има Страсбург, има и свестни адвокати, само трябва желание, а не писане във форумите.

  ОтговорИзтриване
 6. Степента на този черен хумор превишава допустимия лимит търпимост и разбираемост от страна на останалия жив български народ, очаквам някакъв социален взрив...много скоро....

  ОтговорИзтриване
 7. Значи 1,07 работещ не може да захрани с 200-300 лв. пенсия един пенсионер, но същият брой работещи /около 2000000/ могат да хрантутят 240 лешпера с по 7000-8000 /от скромност/, без да броим министри, министерски щатове и цялата раздута администрация.

  ОтговорИзтриване
 8. Да вървиш на майка си в задния двор,
  а нашите осигуровки къде отидоха бе тъпанар

  ОтговорИзтриване
 9. На този тъпанар мозъка му излиза от паразитния задник.

  ОтговорИзтриване
 10. "При средна продължителност на живота 74 години".... Как я изчислиха?
  Напоследък като чуя, че някой е починал е все около 48-50 години (в това число и съпруга ми, не успя да навърши и 48, да той също беше от емигрантите и почина в Испания), та ми е интересно кой ще се "класира" да се пенсионира при това вдигане на възрастта...

  ОтговорИзтриване
 11. GLUPAK GLOUPAVI AMI TIA XORA SA RABOTILI PO 40 GODINI I SA PLASTALI :VIE LI DA GI IADETE-DA VI IZIADE......MM

  ОтговорИзтриване
 12. Много големи малоумници има на тази земя! Това е измислена новина и всичко е плод на въображението на автора. а коментиращите тук сте едни шибани неграмотници с коефициент на интелигентност под санитарния минимум.

  ОтговорИзтриване
 13. Долнопробни,крадливи и алчни плазмодии! Газови камери за вас и всички паразитиращи мекотели в тая държава! Нима мислите,че 72-годишен човек има физическата способност да работи?! Или по-младите колеги ще се чудят дали колегата- възрастен е умрял или заспал на работното място,ако изобщо е успял да се добере до работното си място? Виждали ли сте как изглежда 72-годишен българин? Със сигурност няма тази физическа енергия, с която разполага неговия западноевропейски връстник! Безсрамни,гнусни помияри!

  ОтговорИзтриване
 14. Защо ти да ги храниш бе говньо? Къде са пенсионните вноски на тези хора.Ако тези 2.5 милиона пенсионери се вдигнат, ще ви изметат защото тези хора знаят как да ви изправят до стената и изтръскат от гушите ви всичко окрадено от теб такива като теб И това ще стане. Още малко ще потърпят!

  ОтговорИзтриване
 15. ДО тролнюз: ЕПМ !!! Скапани комунета, Дано Господ Бог не подмине семействата ви.Амин !!!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Който кълне, бог му връща. А който кълне старците, т.е. родителите си, бог му го връща десеторно.

   Изтриване
  2. Дръжте се възпитано, не кълнете, защото ще ви се върне. Да ви се върне, макар да знаем, че ще е болезнено. Но вие сте си виновен. Ако сте възпитан и се покаете, ще сте по-добре :)

   Изтриване
  3. Да ви се връща всичко, мразители на Трол Нюз :) Прочее, най-голямата утайка от БКП е в ГЕРБ :)

   Изтриване
 16. Предлагам да вдигнат направо на 105 години. Защото има хора, представете си, които си позволяват да надскочат 72, че и 75.
  Какво своеволие само...

  ОтговорИзтриване
 17. Той тоя е мангал,бе,драги читатели! Той и всички останали в скапаното Народно събрание трябва да бъдат разстреляни за да имат страх следващите,които идват на власт

  ОтговорИзтриване
 18. До Ивелина Пътова: Че нали това казва Лъчо Мозъка ( и не само той):Не трябва да има пенсионери.

  ОтговорИзтриване
 19. И какво точно щяха да работят тук, емигриралите българи, ако не бяха заминали? Тук нищо не работи, нама иконовика, нима не го знаем всички!?

  ОтговорИзтриване
 20. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 21. Наглец ненаяден ето заради подобни изказвания трябва да се приеме закон за заплатите на депутатите трябва да са изравнени с минималната работна заплата в страната и без право сами да си гласуват или вдигат заплатите, без да вземат допълнителни пари за участията си в разни комисий!!!

  ОтговорИзтриване
 22. Вие ли им плащахте осигуровките в годините ,помияри такива????

  ОтговорИзтриване
 23. Не се ли замислихте,че много млади хора си отиват от този свят защото работят на 2-3 места
  За да могат да си издържат семействата
  Да можем да храним и плащаме сметките на циганите
  Господа министри замислихте ли се защо има емигранти,тук вие не можете да им предложите работа и развитие.
  Защо не си намалите заплатите вместо да увеличавате пенсионната възраст
  Българите ще емигрират защото вие господа съсипахте държавата,угоихте се като свине преди Коледа.....
  Срам ме е да кажа че съм българка и живея тук,но ако имах възможност и аз бих заминала тъй като тук няма да доживея пенсионна възраст....но народа мълчи и вие го тъпчете
  Защо не заживеете вие с минимална работна заплата и да сте на свободен наем с деца да ви вида тогава аз как ще се оправите....гадове мръсни

  ОтговорИзтриване
 24. Що за глупости говори Този..., българите живеещи в чужбина са най-големия инвеститор в България. От години Те изхранват семействата си тук и затова са заминали ... Защо Онези там дето се изказват без да ги пита някой, не си зададат въпроса, какво ще стане когато родителите на българите в чужбина си отидат от този свят, кой ще Им е най-големия инвеститор?! Мислете, бе хора.. ако не можете.. си ходете!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Е могат да мислят само по избори бойко сигурно вече е направил 3 склада с лентички той само това може

   Изтриване
 25. Няма вече от каде да крадат затова ние трябва да налеем пари в нои да ги крадат и да хранят циганите трябва една бомба в парламента и тва е

  ОтговорИзтриване
 26. Е, господине Лъчезар. Аз се казвам Велизар. Та да ти кажа де... След като изгонихте децата ни трябва да сключите договор със Здравната каса и... броят на пенсионерите ще намалее от само себе си... А тези които са по-жилави и не искат да умрат от болести, на тях им намалете още пенсиите. И понеже това е трудна и сложна работа, пък и инфлацията е голяма, предлагам да си гласувате растично увеличаване на вашите заплати. Е, спорна да ви е.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Какъв господин,той е един наглец,който както всички герберски маймуни скоро ще бъдат в миналото,но няма да бъдат забравени с техният геноцид над българите, защото всичко се плаща на този свят и той,както всички долни мекерета ще си получат заслуженото според делата си. Казах! Дъжд не е валял,когато Ной е строял плавателен съд.

   Изтриване
 27. МАМИЧКАТА ВИ , ОЩЕ 2 МИЛИОНА ДА ИЗЛЕЗЯТ В ЧУЖБИНА И ДА ОСТАНАТ 2 ПЕНСИОНЕРА НА 0.5 РАБОТЕЩИ , ТОГАВА ДА ВИ ВИДИМ , НАЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ СА ВНАСЯЛИ ПАРИ ЗАПЕНСИИ, ОТ ТЯХ ИМ ДАВАЙТЕ, А НЕ ОТ ТЕЗИ КОИТО СЕГА ВЛИЗАТ ОТ НАС В НОЙ, ТЕЗИ КОИТО НИЕ ВКАРВАМЕ СЕГА СА ЗА НАШИТЕ ПЕНСИИ СЛЕД ВРЕМЕ , А НЕ РА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ И БАБИ , ТЕ СА ВНАСЯЛИ 30-40 ГОД......АЗ ЛИ ДА ВИ УЧА НА СЧЕТОВОДСТВО БРЕ ???????

  ОтговорИзтриване
 28. Ne moga da razbera do koga shte gi tarpim tezi maloumnici.Stoqt tam gore i samo prostotii izmislqt.Trqbva da se namali drásticno broq na deputatite,tehnite zaplati,subsidiite za partiite,da sprat da kradat,zashtoto te drugo nishto ne pravqt,i togava shte ima parí ne sano za pensii.Zashto ne go napravite tova be,kravopiici???Koi dokara stranata do tova polojenie?Mai e vreme nie da vi izkarame ot tam

  ОтговорИзтриване
 29. А вашия електорат с индийски произход,кой го храни,като не работи а е с по-големи привилегии и от българите?

  ОтговорИзтриване
 30. Квадратните ви глави от герб нищо хубаво не могат да измислят,мислят как да могат да крадат повече,ноооо в природата винаги има баланс,така ,че вий крадци ненаядни сте проклети и Господ ще ви даде това което заслужавате. Ще горите в ада не само вий,а цялата ви рода заедно с откраднатите пари!

  ОтговорИзтриване
 31. Широко му е на този изедник около врата, както и на останалите 239 урода в парламента. Искам аз тях да ги видя да работят не до 72 или 75 г., а до 80 г., но не на бюро, а тежък къртовски труд, да видим дали няма да свалят пенсионната възраст на 55 г.

  ОтговорИзтриване
 32. Нов почин - работа до живот. С надежда, че това ще удължи живота!

  ОтговорИзтриване
 33. Ей духач, и на физиономиата ти е изписано колко си тъп и нагъл, всеки един пенсионер си е внесъл парите за пенсия и тя му се полага, повече от заплатата която ти взимаш! Емигрантите изпращаме достатъчно , приберем ли се първо духачи като теб ще го отнесат . Тичкай сега при ББ да духаш гадна твар.

  ОтговорИзтриване
 34. Иска ти се копеле!!

  ОтговорИзтриване
 35. Добре де аз съм съгласен с него, но имам 2 питания:

  1.Кой точно ще търси работник на 70години или пък ще търпи? Насиращ се и напикаващ се в гащите.
  2.Защо не вдигнат осигуровките и така ще се увеличат парите за пенсионерите.Вярно че младите ще сме пак недоволни ,но пък в крайна сметка ние можем да работим ,а тези хорица са хранили нашите прадядовци и баби.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. ако върнат една трета от откраднатото ще пенсионираме на 45 години и то на тавана от пенсията.да сте чули някой бивш депутат да се е върнал на работа за 1000 лева заплата.

   Изтриване
 36. Ако мнението на този човек е, че родителите са изоставени, просто трябва да бъде уволнен. Кой имигрант не е изпраща пари на близките си? Кой пенсионер с дете в чужбина плаща ток 50-70% от пенсията? 2 милиарда лева вкарани от имигрантите по официална статистика отиват къде?

  ОтговорИзтриване
 37. Боже Господи, такава простотия няма никъде. Тези хора, които " храните", както вие казвате, са работили 40 години, за да можете сега вие да източвате, крадете и ограбвате пенсионните фондове. И ще говорите, че емигрантите трябвало да пращат пари, които вие пак да крадете. То бива наглост и алчност, но вашето няма край. Некадърни и корумпирани помияри. Вие сте за разстрел.

  ОтговорИзтриване
 38. Съветвам всички ДЕБИЛИ, коментиращи "новината", да прочетат първо името на сайта! Хората са си го написали най-отгоре - "Трол Нюз
  Измислени новини, и други весели истории..."
  Ама чукча е писател, не читател ...

  ОтговорИзтриване
 39. ВСЯКА ПОЛИТИЧЕСКА КОНФИГУРАЦИЯ СЕ ГРИЖИ ЗА ЕЛЕКТОРАТА СИ- ЕДНИТЕ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ, ДРУГИТЕ ЗА МОРАВИТЕ.
  ПРИТЕСНИТЕЛНОТО Е, ЧЕ ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ СОЧАТ, ЧЕ МОРАВИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ.
  ИМАМЕ СТАТИСТИКА ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ.


  ОтговорИзтриване
 40. Черен хумор и се връзват някои по...по и най!

  ОтговорИзтриване
 41. Аб ти ли храниш домът ми бе боклукда пукнеш дано....

  ОтговорИзтриване
 42. Пенсионирането трябва да бъде премахнато в България! Тогава всички политици ще спят спокойно.

  ОтговорИзтриване
 43. Ето как ще стане: 1-во тези които са в чужбина те пращат на родителите си! 2-ро имаме ненужен парламент който ни изшиза слъпо а от него нищо не зависи! 3-то Огромна и ненужна администрация! 4-то Корупция! 5-то Неефективна Съдебна Система! 6-то Сбъркана спциална политика която възпитава роми които не работят и не искат!

  ОтговорИзтриване
 44. Тия депутати нямат ли родите ли да ги ударят по простите тикви.

  ОтговорИзтриване